Практичне християнство

Проповеди АСД | Александр Жуков | 15.11.2014
  Замоскворецкая община
  • Слова Иисуса Христа в Иоанна 10 главы. Иисус Христос - пастырь;
  • Исторический контекст Праздника Обновления: Иоанна 10:22;
  • Разговор Иисуса с Иудеями: Иоанна 10:24-33. Его спрашивают - Мессия ли Он. Понятна ли нам ревность Иудеев к истине, описанная в этих стихах?
  • Иудеи защищают истину в разговоре с Иисусом. На чью сторону мы бы стали в этом диалоге?
  • В Иоанна 10:34-36 Иисус цитирует 81-й Псалом - "Вы боги". Можем ли мы примерить на себя эти слова?
  • В 81-м псалме речь идет о людях, которым Бог предлагает судить народы, только справедливо, честно;
  • В этих стихах "Боги" тождественно "Судьям" (Исход 21:1-6);
  • Рассказ о не сыгранной партитуре (мелодии) маэстро, которую нужно сыграть;
  • Не устали ли мы просто глядеть на истину и спорить с другими о правильности сказанного? У нас все ноты, для того, чтобы жить счастливо, чтобы проиграть мелодию жизни. Как часто мелочно то, вокруг чего вращается наша жизнь;
  • Мы обладаем Словом Божьим, нам всего лишь нужно соединить веру и дела для того, чтобы проиграть мелодию жизни, построив отношения с ближним, основывая их на Евангелии;
Голос Божий вне Божьего народа – Павел Жуков | Проповеди | Адвентисты | Церковь Подольск
  Церковь Адвентистов Подольска
  • Как Бог конкретно обращается к человеку, лично ко мне?
  • Взаимоотношения человека с Богом. По нашему мнению я с Богом, если у меня всё хорошо. А если у меня не все хорошо, я по прежнему слышу Бога?
  • Авраам - пример человека, который сумел наладить отношения с местными жителями в Ханаане (Бытие 13-14 глава);
  • На примере Авраама, можно сделать вывод, что дружба - это когда ты полагаешь жизнь свою за другого человека;
  • Личный опыт исцеления военачальника Неемана Сириянина. Читая Библию, Нееман не представлен учителем народа Божьего и не является примером для подражания. Он представитель языческого народа, но до него дошла весть Божья и он проявил веру (4 Царств 5 глава; Луки 4:27);
  • Пример царя Иосии, как пример царя, который всем сердцем обратился к Богу (4 Царств 23:25). Но, встретившись с Египетским царем Нехо, Иосия не слушает Божьих слов, реченных через Нехо и умирает после ранения. Иосия почему-то не внимает здравому смыслу (4 Царств 35:20-26);
  • Не внимая здравому смыслу человек, как Иосия, может жить на волне мистических картин;
  • Бог не лицеприятен, но во всяком народе Он ищет людей боящихся Его и поступающих по правде;
  • Почему Бог дает благодать всем? Дабы люди искали Бога. Бог действует не только рядом со мной (Деяния 17:27);
  • Бог не хочет, чтобы мы сравняли себя с неправедными со злыми людьми и не пошли туда искать как там Бог действует. Принцип, который дает нам Бог: любите своих врагов и молитесь за них. Если мой Господь действует не только рядом со мной, мне нужно быть больше Его народом, быть больше преданным Ему, чтобы люди, принимая действие Бога, присоединялись к народу Божьему;
  • Господь действует не только в среде народа Божьего, но ты должен оставаться народом Божьим;
Артем Щербанюк - Свята огида
  Адвентист TV
  • Біблійний текст, який є основою розмірковування: Нечестива людина огидна для праведних, а для нечестивого огидний кожен, хто йде прямою дорогою (Притчі 29:27);
  • Читаючи цей текст, ми бачимо як Соломон, тонко констатує факт про те, що взаємна неприязнь(огида) у праведників і нечестивих може бути взаємною. Щось викликає огиду у праведника - те, що робить нечестивий. Але у відповідь і у нечестивого щось може викликати огиду від того, що робить праведник;
  • Яке значення слова "огида" з процитованого вірша - мерзенність, гидота, щось нестерпне, або неприйнятне. Тобто дане слово означає не лише природну огиду, а й неприйнятність;
  • Спираючись на цей текст - що є гидотою для праведного? У праведного, в біблійному сенсі цього слова, по ідеї викликає огиду те, що викликає огиду у Господа. А що викликає у Господа огиду?
  • Для розмірковування над поставленим питанням, візьмемо для прикладу світовий рух, який ховається за абревіатурою ЛГБТ. Які почуття у світового християнства викликають люди, які представляють себе рухом ЛГБТ?
  • Відкриваючи біблію, яке ми бачимо відношення до явища ЛГБТ? Перше: історія Содома і Гоморри, записана в 14 розділі книги Буття. Друге: Історія, яка записана в 19 розділі книги Суддів. Жителі Веніамінового міста Гіві приходять до чоловіка, який прийняв до себе гостей і вимагають, щоб він видав приходьків задля того, щоб їх пізнати;
  • Розглянемо наказ, щодо статевих відносин, записаний в книзі Левит 18:22 - "Не спатимеш з чоловіком, як із жінкою, бо це гидота";
  • Покарання одностатевих стосунків в книзі Левит 20:13;
  • В новому завіті ми зустрічаємо проблему ЛГБТ, читаючи послання до Римлян, до Коринтян і 1 послання до Тимофія. Причина наявності ЛГБТ очевидна - церкви, до яких посилається апостол, знаходяться на території Риму і Греції, де ці явища були нормою;
  • Як оцінювати це питання з точки зору традиційного християнського богослів'я? Парадокс питання в тому, що більшість християн не визнають "старий завіт", відповідно починається еквілібристика з вибірковістю настанов, які потрібно виконувати, а які були дані суто євреям;
  • Приклад: об'єднуються двоє людей гомосексуалів, створюється їхній шлюб і тепер вони виконують заповідь "не чини перелюбу". Висновок з вищесказаного: великій кількості церков потрібно переглянути своє ставлення до старого заповіту в позиції, що це не актуально, це для євреїв. Купа настанов щодо моралі знаходяться не в десяти заповідях, а в кодексі Мойсеєвому;
  • Але в християнстві також присутні рухи, які вітають явище ЛГБТ і відносяться до нього лояльно, мотивуюче це відношення любов'ю до всіх;
  • Існує можливість неправильного трактування текстів, в яких описуються статеві збочення народу (Історія Содому, Гомори і Гіві). Але, уважно читаючи книги Мойсея і послання Апостола, ми бачимо, що одностатеві стосунки є змістом і часто результатом ідолопоклонства;
  • Отже: одностатеві стосунки є гріхом(гидотою);
  • Тепер питання для нас, людей, які живуть в наш час. Як ми оцінюємо всі ці явища з нашої точки зору? По замовчуванню ми визначили, що це найстрашніший гріх і він знаходиться десь там... А ми тут, ми зберігаємо духовність і християнство;
  • Деякі богослови, на противагу позиції дозволу ЛГБТ, наводять в приклад, що церква підтримувала такі негативні речі як: рабство, дискримінація жінок, расизм... І ще залишилось одне - одностатеві стосунки, адже це архаїчна позиція Мойсея, апостолів, які жили в своєму суспільстві. А им живемо в новий час;
  • Кульмінаційне питання. Хто правий? Той, хто проти ЛГБТ руху, чи той хто проти рабства, дискримінації, расизму і заборону свободи ЛГБТ руху?
  • Правильною відповіддю на це питання буде біблійна позиція. Подивившись по відношенню до чого в біблії використовується поняття "огида", то ми побачимо, що це буде не лише гомосексуалізм. Гидота - це: ідолопоклонство, культове спалення дітей в жертву, ворожіння, магія, окультизм, споживання нечистих тварини, принесення в жертву тварин з вадами, вдягання одягу одягу іншої статі (по цьому пункту мова не йде про подібність крою щоденного одягу), повернення жінки до чоловіка після розлучення, шахрайство. Також варто звернути увагу на весь перелік, який надається в текстах 1 Тимофія 1:8-11, Галатам 5 розділ;
  • Фатальне питання після всього вище сказаного: якщо там утопають в гріхах і загнивають, а ми бережемо праведність - ми вільні від цих гріхів усіх? Ми вирішили, що ЛГБТ - це найстрашніший гріх. Але тоді, якщо в мене немає цього гріха, як в мене з іншими гріхами?
  • Все наше суспільство просякнуте перелюбом. Ми можемо ненавидіти одностатеві чоловічі стосунки і в той же час жіночі одностатеві стосунки для нас є нормою, більш того, такі стосунки можуть навіть бути естетично приємними. Чим тоді ми відрізняємось від Содома і Гомори? У нас усвідомлення градації збите, спотворене. Ми самі собі придумали страшні гріхи, достойні кари, і інші гріхи, які є терпимими, хоча в біблії - це одне;
  • По суті греко-римське суспільство нічим не відрізняється від сучасного: культурне процвітання, технічне процвітання, прогрес, війни, боротьба імперій, вільні статеві стосунки, права чоловіків і жінок, боротьба рабів за незалежність. Також присутнім було і змішане розуміння гріха: люди самі собі визначали вчинок, який є гріховним і неприпустимим;
  • Чи в дійсності ми є людьми, які є носіями біблійного світогляду? У нас є однакове відношення до негативних явищ людської природи і гріха. Також є однакове Євангеліє, вістки спасіння, сили, яка може звільнити від будь-якого гріха, очистити і убілити - це великий духовний рівень до якого нас закликає Бог;
Вы или не вы? Юрий Друми. Проповедь 4 января 2020 г.
  Sacramento Slavic SDA Church
  • История священника православной церкви, который будучи на войне, понял несоответствие религии Иисуса Христа и религии, которую он исповедовал;
  • Каково наше место в конфликте Христа и сатаны?
  • Оружие массового заблуждения - это религия. Потому что религия, которая не возвращает к истокам, к Христу - является заблуждением;
  • Христос обращается конкретно к каждому человеку, объявляя, что мы соль земли, что мы свет. Но если мы не свет, если мы не соль - тогда зачем мы? Христос ждет от нас, что мы "накормим" тех с кем общаемся, тех, с кем мы постоянно встречаемся...
  • Где Христос в нашей повседневной жизни, в семье? Где Христос в обращении с недругами и даже врагами?
  • Мы должны стать письмом Христовым (2 Коринфянам 3:3). Уже не мы живем, но живет в нас Христос (Галатам 2:20);
  • В церкви могут звучать призывы: "Не смотри ни на кого, смотри на Христа". Но если мы письмо Христово - значит каждый член церкви должны отображать собой Христа;